In opdracht van een particuliere klant hebben wij bosgebied met een grootte van twee hectare met diverse watergangen opgeschoond en uitgebaggerd.

Door de lage draagkracht in het gebied waren wij genoodzaakt om alleen rupsmachines in te zetten om schades te voorkomen. 

Nadat de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd zijn, zijn we gestart met het opschonen van watergangen en vijvers. Een gedeelte van de bagger kon direct op de kant worden gezet (soms nadat het overgedraaid is). Een gedeelte van de bagger hebben met behulp van rupsdumpers vervoerd naar een perceel grasland nabij. De modder kan hier uitzakken en opdrogen. 

Watergangen zijn leeggepompt om de bagger zo optimaal mogelijk uit de watergangen te kunnen scheppen en vormen in oorspronkelijke staat terug te kunnen brengen.

Nadat er jaren geen onderhoud gepleegd is, hebben wij het gebied weer levend gemaakt.

Na een droge periode hebben de bagger die in depot zat omgezet, zodat het beter kon opdrogen. Ook hebben wij grove stukken hout e.d. die er nog in lagen eruit gesorteerd. Vervolgens hebben we de bagger verder op laten drogen en hebben we de opgedroogde bagger geëgaliseerd over het perceel met een tractor met kilverbak. Daarna hebben we het perceel met een grote spitfrees gespit. 

Aansluitend hebben we het perceel licht geëgaliseerd met een sleepraam. Hierna kan het perceel zaaiklaar gemaakt worden en ingezaaid met graszaad.

Doornweg baggeren 1 begin 1 Small  Doornweg baggeren 2 begin 2 Small Doornweg baggeren 3 rooien 1 Small
Doornweg baggeren 4 rooien 2 Small Doornweg baggeren 5 taluds aanzetten Small Doornweg baggeren 6 sloot 1 Small
Doornweg baggeren 7 sloot 2 Small Doornweg baggeren 8 sloot 3 Small Doornweg baggeren 9 sloot 4 Small
 Doornweg baggeren 10 sloot 5 Small Doornweg baggeren 11 sloot 6 Small Doornweg baggeren 12 afvoer modder 1 Small
 Doornweg baggeren 13 afvoer modder 2 Small  Doornweg baggeren 14 sloot kant 1 Small Doornweg baggeren 15 sloot kant 2 Small
 Doornweg baggeren 16 sloot kant 3 Small Doornweg baggeren 17 vijver 1 Small  Doornweg baggeren 18 vijver 2 Small
Doornweg baggeren 19 eind 1 Small Doornweg baggeren 20 eind 2 Small Doornweg baggeren 21 eind 3 Small
Doornweg baggeren 22 kilveren Small Doornweg baggeren 23 kilveren Small Doornweg baggeren 24 afslepen Small

 

 

 

Naar boven