Projecten

 

Grondwerk relaishuis Enschede

In opdracht van Alberts & Kluft hebben wij het grondwerk uitgevoerd voor een nieuw relaishuis bij het spoor bij Enschede Centraal.

Onder deze behuizing hebben wij schroefinjectiepalen (groutpalen) aangebracht, aangezien op de locatie niet getrild of geheid mocht worden. Dit aangezien uit onderzoek is gebleken dat er op de locatie mogelijk explosieven in de grond zitten.

AKA Enschede 1

De palen zijn afgewerkt met een vierkant stalen plaat, die op de palen gelast zijn.

De behuizing van 65 ton is met een 500 tons telekraan geplaatst. Op de kraan wordt 135 ton ballastgewicht geplaatst om de de plaatsingsafstand van 20 meter te kunnen overbruggen.

AKA Enschede 2

De behuizing bestaat uit twee delen, een kelder en een bovenbouw, welke afzonderlijk worden geplaatst.

AKA Enschede 3

AKA Enschede 4

AKA Enschede 5

Nadat de naad tussen kelder en bovenbouw gekit en afgewerkt is, vullen wij de put weer aan met teelaarde. De uitgekomen grond wordt afgevoerd naar een erkend verwerker. Ook is het talud opnieuw opgetrokken.

AKA Enschede 6

AKA Enschede 7

Daarnaast zijn er twee infiltratiekolken geplaatst onder de afvoeren van het hemelwater, zodat het regenwater rond de behuizing in de grond infiltreert. Rond de behuizing is schoon zand aangebracht, waar direct een tegelplateau op aangebracht kan worden.

     

 

 

Terug naar overzicht projecten   

Naar boven